Dag 19 6e dec Pos 40gr S 103gr O, 880nm kvar

Hej vännen
Jag har precis ätit den godaste lunchen hittills på denna resa. Äggnudlar med köttfärs och skinka. Tillagad våra två unga kinesiska besättningsmedlemmar. Så kul att titta på deras samspel i köket, och diskussioner på kinesiska!
Jag försöker härma dem med min kinesiska men de bara skrattar!?
Vi har börjat räkna ned dagarna till målet. Vadslagning pågår och priset en flaska vin :) Söndag förmiddag till måndag eftermiddag är spannet.
Vi har seglat på hårt de senaste dagarna. 12.4 knop i snitt. Efter ett par kaotiska misslyckade försök med code3 spinnaker, har vi nu haft den hissad i 30 tim.
Misslyckade därför att när vi väl hissade såg vi att det var hål i den som krävde reparation. Så, ned med den, laga , packa och sen hissa igen. Varje gång tog 6 timmar.
Alla börjar bli trötta. Spinnakern kräver mycket arbete med trimning, vinschning och hårt arbete på rodret för att hålla rätt kurs i vågorna och den byiga vinden. Nya toppfarten är 24,9 knop!
Vi börjar få lite varmare också, och man kan skala av ett lager kläder och skippa handskar. Solen tittar fram allt oftare och vi är saliga, efter två veckor med tjocka moln och regnskurar.
Lite som Sverige faktiskt! :)
Sköt om dig
Jonas

Kommentarer