Fre 24 nov, Pos 43gr S, 28gr O, 3600 sjömil kvar

Hej vännen!
Stämningen ombord kunde inte vara bättre. Det är fest och kalas och till frukost var det allsång. "Have you ever seen the rain coming down on a sunny day', morgonen efter en storm med ösregn och nu med soluppgång och klar himmel.
Detta var igår, idag har vi medvind och endast ca 7 m/s. Behaglig segling och vi hinner prata och njuta av livet ombord.
Jag har nu snart varit ombord på båten i tre månader och har endast ett par veckor kvar. Otroligt och surrealistisk. Trivs bättre och bättre och mår prima just nu. För första gången känner jag att jag kommer att sakna det här gänget när det är över.

Visste du att det finns flera sorts Albatrossar? Inte jag iallafall, tills idag. Hela dagen har de cirklat kring båten stora och små. Den största av dem är "King Albatross", kungen av Albatrossar! Så mäktiga när de låser sina vingar och glidflyger några centimeter ovanför vågorna. Vi har också haft sällskap av delfiner. Här i södra oceanen är de svarta med vita fläckar. Ser lite ut som små späckhuggare. Hoppas några fastnade på kameran.

Det börjar bli kallt och till natten blir det 3 lager under sjöstället. Underställ i merinoull, ett tunt fleecelager byxor och tröja, och sen en lätt täckjacka. Sen mössa och neoprene handskar och stövlar med tjocka ullstrumpor. Om det är lite att göra och jag fryser ändå blir det att göra armhävningar för att hålla värmen. Fler lager hjälper oftast inte, utan man måste röra sig.

Vi är fortfarande i ledningen men några båtar söder om oss har knappat in då de har mer vind. Enligt prognosen får vi mer vind imorgon från väster och planen är att gippa till styrbord och ta oss lite mer söderut innan vi gippar tillbaka för att börja gå norrut igen. Det finns en gräns på 46gr syd som vi inte får passera enligt reglerna då det är risk för isberg där.

Sköt om dig
Jonas

Kommentarer

  1. Tack Jonas för att vi får följa med på ditt stora äventyr på världshaven. Lycka till på den fortsatta färden. Holger och Viola

    SvaraRadera

Skicka en kommentar