Snart dags för start igen

Hej,

Förbereder mig inför nästa etapp som startar imorgon. Har precis ätit frukost på hotellrummet. Det känns lite som när jag laddar upp för en jollekappsegling. Adrenalinet börjar rinna till och tävlingsnervena tar vid. Det känns särskilt kul och inspirerande nu när vi har tvättat av vattenlinjen från gammalt sjögräs, som har hängt med oss ända ifrån England. Det påverkar minst en 10 dels knop och det vinner man ju inga kappseglingar på.
Igår hade vi Team brief med James vår skeppare. Kortfattat lyfter han fram ett par saker som är väldigt viktiga för nästa etapp.
1. Trots att etappen bara är hälften så lång så kommer den vara jobbigare, det kommer vara tuffare fysiskt på grund av kyla och hårda vindar. För de som har torrdräkt rekommenderar han det.
2. Säkerheten. Han betonade särskilt vikten av att tänka extra noga på säkerheten eftersom vindarna kommer vara väldigt hårda hela vägen och vågorna kommer ha den högsta kategorin, som är "fenomenala", mer än 14 meter. Vi behöver ha extra koll på varandra, att vi kopplar säkerhetslinan hela tiden på däck och att kompisarna mår bra.
3. Nummer tre vägvalet. Vi kommer att i princip segla rakt österut, men eftersom vi följer storcirkeln så kommer vi att börja med att segla lite mer söderut sen österut och på slutet lite norrut. På vägen passerar vi två små öar. Den ena är tristan de Cunja med 265 invånare. Skepparens budskap var att om någonting inträffar och vi inte har nått halvvägs, till de här örna så behöver vi vända tillbaka till Punta del Este. Har vi nått längre så är det bara att fortsätta till Afrika. 

Jonas

Kommentarer