Dag 6 till sjöss

Lördag 9 september
Position väst om Portugal
Närheten till naturen är slående. Från hård kuling ena dagen befann vi oss inatt i total bleke. Regnskurar som duschar av oss allt saltvatten är välkommet, man är genomgående dränkt av saltvatten stänk.
Vi rörde oss 0.5 sjömil på 4 timmar! .På morgonen kom lite vind till slut men fortfarande Från syd, dvs rak motvind. Tävlingsledningen beslutade därför att flytta mållinjen till var och ens Position kl 1200 UTC, och beräkna placering därifrån och till mål. Kortast distans vinner. Just nu tar vi oss för motor mot Spanien eftersom det är för lite vind. Vi måste vara där senast den 12e så att vi hinner vila ordentligt och göra oss klara för nästa etapp till Punta.
Rutiner ombord börjar sätta sig. Det absolut viktigaste är att vi har rent omkring oss. Vi har gått från 2 till 3 ggr per dag då vi rengör våra två toaletter. Decinficerar allt uppifrån och ned.
Stämningen ombord är fortfarande på topp och alla gör sitt yttersta för att driva båten framåt, sköta sysslor och ta hand om varandra.
Båten läckte in en hel del vatten när vi hade hårt väder och vi tömmer kölsvinet 2ggr per dygn med en elektrisk pump och hinkar. Nu ska jag ut i solen och torka lite kläder 🙂
Jonas

Kommentarer